Aktiviteter

Fiske

Hemavan-Klippen ligger i Västerbottens fjällvärld nära gränsen till Norge. Det är fyra mil till norska gränsen och ytterligare fem mil till Mo i Rana och norska Atlantkusten. Det är lätt går att nå attraktiva fiskevatten i både Sverige och Norge. Vi erbjuder fiske för alla smakriktningar; i forsande vatten, i Umeälvens lugna sel, bäckfiske, i små fjälltjärnar eller havsfiske i Atlanten? För mera information om fiskekort mm läs vidare på https://www.hemavantarnaby.com/gora-sommar/fiske/
Länk till Klippen FVO
http://www2.storuman.se/sv/se-gora/145321/klippen-fvo/detaljer

Jakt

För dig som är jägare och jaktintresserad bjuder området på fantastiska jaktmarker. Det finns god tillgång på ripa och i lägre terräng även tjäder. 
Du får samtidigt jaga i en underbar natur. För information om jakttider och jaktkort vänligen läs vidare på https://www.hemavantarnaby.com/smaviltsjakt/

Vandring

Dagsturer eller flerdagsturer, det är bara att välja. Kungsleden startar i Hemavan. Vandra gärna till Viterskalstugan och Syterpasset.
Här ligger områdets högsta fjällmassiv med Sytertoppens 1768 m.ö.h. För den som har mod finns en led upp till toppen, mycket avancerad klättring. På riktigt nära håll hittar du en led som startar vid Sånninggården i Klippen. Leden går upp till en utsiktsplatå ovan trädgränsen, en tur på ca 3 km. Vill du kan du fortsätta upp till Dalåives topp, 1325 m.ö.h, en tur på ca 1 mil tur och retur. Vi lovar dig bedårande utsikt i underbar fjällmiljö. Rätt tid på året finns rikligt med svamp och bär att plocka.

Skoterleder

Från Klippens stugby har du tillgång till många fina skoterleder.
Med skoter når du fantastiska vidder på ett bekvämt sätt.
Länk till Storumans kommuns skotersida 
https://storuman.se/kultur-fritid/Idrott-friluftsliv-och-motion/Skoterakning/

Hållbarhetsguiden

Här under hittar du guiden på 3 olika språk